Inloggen woonportaal
al het aanbod

Taalstraat 127

5261 BC VUGHT
€ 985.000,-
395 m2
11 kamer(s)
Label E

Omschrijving

Op een locatie vol historie, staat dit unieke woonhuis dat erg verrassend is door onder andere de prachtige voorgevel, het atelier, het achterhuis, het ruime woonoppervlak, de tal van mogelijkheden en de bijna 60 meter diepe achtertuin op het zuid- westen. Gelegen aan de Taalstraat, tussen prachtige monumentale herenhuizen. Op korte afstand van centrum Vught/’s-Hertogenbosch, […]

Op een locatie vol historie, staat dit unieke woonhuis dat erg verrassend is door onder andere de prachtige voorgevel, het atelier, het achterhuis, het ruime woonoppervlak, de tal van mogelijkheden en de bijna 60 meter diepe achtertuin op het zuid- westen.

Gelegen aan de Taalstraat, tussen prachtige monumentale herenhuizen.
Op korte afstand van centrum Vught/’s-Hertogenbosch, uitvalswegen en natuurgebied het Bossche Broek.
Het pand heeft verschillende functies gehad, zoals o.a. een chocolaterie / bakkerij / lunchroom met de naam “De Soete Inval” gevestigd, eind jaren ’40 was hier “Bazar Vugts” gevestigd en een dancing. De laatste 30 jaar is het pand in gebruik als woonhuis / atelier.

Bouwkundig rapport aanwezig!

BOUWPERIODE
Door de verschillende functies door de jaren heen, is het pand op verschillende momenten gebouwd, verbouwd en gewijzigd in routing.
Voorhuis: het oudste gedeelte van het voorhuis is gebouwd rond 1700-1720. In dit gedeelte is o.a. nog een oude gewelfde kelder en een sporenkap aanwezig. Het voorhuis is in 1809, door het verleggen van de rooilijn, 6 meter naar voren toe uitgebouwd. Uit die tijd stamt dus de bestaande voorgevel.
Achterhuis: Het achterhuis is gebouwd in 1927.

INDELING
ACHTERHUIS – BEGANE GROND
Via de oude winkelentree, met aan weerszijden etalages, is de entree/hal bereikbaar. In deze entree/hal zijn de trapopgang naar het atelier (op de eerste verdieping), een toilet, meterkast (tussenmeter) en de originele ‘voordeur’ naar het tussenportaal aanwezig. Het ruime tussenportaal (ca 40 m2) biedt opslagruimte aan o.a. fietsen. Het tussenportaal staat in verbinding met de patio tussen het voor- en achterhuis en biedt ook toegang tot de gang van het voorhuis. Aan de achterzijde bieden schuifdeuren toegang tot de woonkamer van het achterhuis. De L-vormige woonkamer is erg licht door de vele raampartijen en de openslaande deuren naar de tuin. De woonkamer staat in open verbinding met de keuken. De woonkeuken van het achterhuis, biedt plaats aan een eettafel en het keukenblok voorzien van diverse apparatuur. Vanuit deze ruimte biedt een deur toegang tot de patio, biedt de open trap toegang tot de verdieping en zijn de werkkamer + badkamer op de begane grond bereikbaar. Achter de keuken bevindt zich een werkkamer met diverse raampartijen. De badkamer, gelegen op de begane grond, is ruim van opzet en voorzien van een dubbele wastafel, ligbad, toilet en douche. Achter de badkamer bevindt zich een bergkast met opstelling cv-ketel (tbv achterhuis) en wasmachine aansluiting. De slaapkamer op de begane grond is bereikbaar vanuit de woonkamer en ligt aan de achterzijde van het huis, grenzend aan de achtertuin.

ACHTERHUIS – EERSTE VERDIEPING
De overloop op de eerste verdieping biedt toegang tot drie slaapkamers, een sanitaire ruimte met toilet en wastafel + een vaste kast. De drie slaapkamers zijn allen voorzien van diverse raampartijen, dakkapel en/of dakramen.

BUITEN
De achtertuin is bijna 60 meter diep en gelegen op het zuid westen. De tuin is aangelegd met een terras achter het huis, een kunststof zwembad (6.40m x 3.30m en gemiddelde diepte 1.45m, voorzien van een afdekzijl en recent vernieuwde pomp). De tuin is verder aangelegd met gazon, diverse beplanting en bomen. Aan de achterzijde grenst het perceel aan Zionsburg.

VOORHUIS – EERSTE VERDIEPING – ATELIER
Via de entree/hal aan de voorzijde biedt de trapopgang toegang naar de eerste verdieping, waar het atelier is gelegen.
Deze verdieping is in 1999 geheel gemoderniseerd, na geïsoleerd en voorzien van drie dakkapellen aan de voorzijde en een grote lichtkoepel in het midden van de ruimte. De ruimtes staan allen in verbinding met de elkaar. Er is een bergkast met (tweede) cv-ketel aanwezig. Er is ook een tweede trap naar deze verdieping aanwezig, vanuit de begane grond van het voorhuis.

VOORHUIS – BEGANE GROND
Op de begane grond van het voorhuis, met een eigen voordeur aan de Taalstraat, ligt het voorhuis. De hal/entree aan de voorzijde biedt toegang tot een meterkast (hoofdmeter) en toilet; woonkamer met eenvoudig keukenblok aan voorzijde; inpandige bergruimte; slaapkamer met aansluitend badkamer voorzien van douche en wastafel. Aan de achterzijde is er toegang tot de patiotuin. Via het grote tussenportaal is een tweede hal bereikbaar, met (tweede) trap naar het atelier op de eerste verdieping, toegang tot gewelfde kelder en toegang tot de patiotuin.

ALGEMEEN
– De woning is voor de WOZ bepaling gesplitst in twee huisnummers, zijnde 127-A en 127-B.
De gemeente heeft aangegeven mee te willen werken aan officiële kadastrale splitsing van de twee panden. Er ligt een schetsplan klaar, waarin de ingrepen die daarvoor nodig zijn meegenomen zijn.
– Beschermd Dorpsgezicht, Gemeentewet

Kenmerken

Bouwjaar 1809
Energieklasse E
Woonoppervlakte 395
Aantal slaapkamers 6
Ligging
aan drukke weg, in centrum
Parkeerfaciliteiten
openbaar parkeren
Ligging hoofdtuin ZUIDWEST

Media

Vergelijkbaar aanbod

Lekker
wonen & leven

Volg ons
Partners
Goede doelen
© 2024 Atenzijlstra Makelaars