Inloggen woonportaal
al het aanbod

Eindhovenseweg 12a

5281 RA BOXTEL
€ 835.000,-
189 m2
6 kamer(s)
Label A

Omschrijving

Bijzondere, volledig gerestaureerde (energielabel A) én monumentale parkvilla, op een prachtige plek nabij de Dommel en tegen de oude kern van Boxtel. Deze twee-onder-een kapwoning met monumentenstatus, is met behoud van prachtige details compleet verbouwd tot luxe villa. De woning biedt een unieke en praktische indeling, met o.a. mogelijkheid voor een extra werk-speel-/werkkamer of gastenverblijf […]

Bijzondere, volledig gerestaureerde (energielabel A) én monumentale parkvilla, op een prachtige plek nabij de Dommel en tegen de oude kern van Boxtel.
Deze twee-onder-een kapwoning met monumentenstatus, is met behoud van prachtige details compleet verbouwd tot luxe villa. De woning biedt een unieke en praktische indeling, met o.a. mogelijkheid voor een extra werk-speel-/werkkamer of gastenverblijf op de begane grond, met rondom prachtig uitzicht op het perceel van circa 500 m2 (zuid- west) en het daarnaast gelegen natuurgebied.

De woning ligt enerzijds ingesloten in het natuurgebied Dommelbimd & anderzijds op korte afstand van scholen, winkels, een NS-station en het gezellige centrum van Boxtel. Dankzij de loop- en fietspaden die worden aangelegd ben je gemakkelijk en snel in het centrum. Aan de toegangspoort van Boxtel en met steden als Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg binnen handbereik is dit een ideale locatie.

Indeling
Begane grond
Entree/hal aan in de zijbeuk van de woning, waar de extra brede voordeur een statige entree is naar de hal. De hal, met garderoberuimte, meterkast en toilet, biedt links toegang tot een kantoor/werkruimte/atelier/gastenverblijf/extra woonkamer/slaapkamer en biedt rechts toegang tot de living van de woning.
Het toilet is geheel betegeld en voorzien van zwevend toilet, fonteintje en mechanische ventilatie.

Aan de linkerzijde -in de zijbeuk- ligt een ruimte welke dienst kan doen tot als kantoor/werkruimte/atelier/gastenverblijf/extra woonkamer/slaapkamer (ca. 23 m2). Deze ruimte heeft prachtige raampartijen met uitzicht over de tuin / het naastgelegen natuurgebied en openslaande deuren naar de achtertuin.
In deze ruimte zijn voorzieningen aanbracht voor het plaatsen van een (extra) keukenblok. Vanuit deze ruimte is de eerste verdieping, met dakramen en originele ronde ramen bereikbaar. Ook deze ruimte is op verschillende manieren in te delen en zijn er voorzieningen aangebracht voor het realiseren van een (tweede) badkamer.

Aan de rechterzijde van de hal ligt de woonkamer (ca. 31 m2), met hoge plafonds en twee keer openslaande deuren naar de achtertuin. Aan de achterzijde is het portaal bereikbaar met achterdeur, tweede toilet en bergruimte met o.a. wasmachine aansluiting. Het toilet is geheel betegeld en voorzien van zwevend toilet, fonteintje en mechanische ventilatie. Aan de voorzijde van de woning ligt de woonkeuken (ca. 24 m2), met prachtige hoge plafonds en raampartijen. De ruimte kan ingedeeld worden met een keukenblok en eettafel. De trap biedt toegang tot de eerste verdieping en onder de trap is een ruime trapkast bereikbaar. De woonkamer en keuken zijn van elkaar afsluitbaar met een schuifdeur. Koper dient zelf zorg te dragen voor een keukenblok. De ontwikkelaar (Imvest) biedt de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijke meerprijs een luxe keuken met werk eiland (tekening is aanwezig) en vloerafwerking aan te brengen (PVC laminaat visgraat).

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping biedt de overloop toegang tot drie slaapkamers, de badkamer, het separaat toilet en een aparte wasruimte. De grootste slaapkamer ligt aan de voorzijde van de woning en de twee overige kamers liggen aan de achterzijde. De badkamer, in het midden van de woning, heeft een zijraam, is geheel betegeld en voorzien van: ligbad, inloopdouche met douche scherm, wastafelmeubel, design handdoek radiator en mechanische ventilatie. De toiletruimte is eveneens geheel betegeld en voorzien zwevend toilet, fonteintje en mechanische ventilatie.

Tweede verdieping
Via een vlizotrap is de ruime bergzolder bereikbaar, met opslagruimte, opstelling cv-ketel, omvormer zonnepanelen en mechanische ventilatiebox.
De woning beschikt over 9 zonnepanelen, gelegen op het plat dak.

Buiten
Het ruime perceel van circa 500m2 biedt een voor-, zij- en achtertuin, met terrastegels achter de openslaande deuren en staptegels ten behoeve van de berging. De tuin is omheind met een schutting naar het buurpand en beukenhagen rondom op de perceelsgrens. Aan de voorzijde is de entree gekenmerkt door blokken van Taxus. De gehele tuin is ingezaaid met gazon.

Aan de voorzijde biedt de oprit plaats aan één auto. Parkeren kan eventueel ook aan de voorzijde op de openbare parkeerplaatsen.

Algemeen
– Composiet vensterbanken
– In iedere ruimte ( woonkamer – keuken – slaapkamer – badkamer ) is voorzien van minimaal 1 draai-kiepraam
– De Eindhovenseweg zal gereconstrueerd worden waarbij de weg verlegt wordt er er een afrit komt naar deze woonwijk.
Deze woning komt aan een “doodlopende” weg te liggen, met openbare parkeerplaatsen tegenover.

Geschiedenis
De villa dateert uit de periode 1875-1900 en heeft plaats geboden aan een stoomwasserij aan de Dommel. Het gebouw is aangewezen als gemeentelijk monument omdat het kan gezien worden als ‘een monument van bedrijf en techniek’. Daarna heeft de villa plaats geboden aan Joris Meubelen. De villa is recent compleet gerenoveerd en gesplitst naar twee-onder-een kap parkvilla’s.

Jorishof
Achter deze bijzondere twee-onder-een kapwoning wordt op dit moment een prachtig plan (Jorishof) gerealiseerd van in totaal 24 nieuwbouw woningen, wat samen met deze én overige omliggende woningen/monumenten één sfeervol geheel gaat vormen, bestaande uit een mooie mix van verschillende woningen.

Dommelbimd
De woningen worden ingesloten door het natuurgebied van Dommelbimd. Vanaf de woningen loopt een wandelroute (Laarzenpad) door dit natuurgebied naar kasteel Stapelen en het centrum van Boxtel.

Projectnotaris: Huijbregts notarissen ‘s-Hertogenbosch

Kenmerken

Bouwjaar 2023
Energieklasse A
Woonoppervlakte 189
Aantal slaapkamers 4
Ligging
in woonwijk, in bosrijke omgeving
Parkeerfaciliteiten
openbaar parkeren
Ligging hoofdtuin ZUIDWEST

Media

Vergelijkbaar aanbod

Lekker
wonen & leven

Volg ons
Partners
Goede doelen
© 2024 Atenzijlstra Makelaars
Algemene voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring